image
 |  0 8 Грудня 2021 | 09:23

НАЗК виявили недостовірність даних у декларації депутата Волиньради Микитюка

Депутат Волинської обласної ради Роман Микитюк не задекларував частку своєї дружини в приватній компанії, дохід від продажу нерухомості та фінансові зобов'язання, що є порушенням.

Про це йдеться у висновку Національного агентства з питань запобігання корупції за результатом перевірки декларації за 2020 рік.

У документі показується, що депутат Микитюк не вказав вартість земельної ділянки в селищі міського типу Турійськ Волинської області. За даними НАЗК, її ціна 129 557 грн. Також політик забув про автомобіль ВАЗ 21011 вартістю 12 тисяч грн.

Крім того, в Нацагентстві встановили, що Микитюк не зазначив частку в 1,86 млн грн своєї дружини у фермерському господарстві «Аміла». Цю ж компанію не вказано у розділі компаній, де бенефіціарним власником є депутат або його члени сім'ї. Окремо фермерське господарство «Аміла» повідомило, що дружина Микитюка має зобов'язання по внесенню до статутного капіталу компанії 4,044 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина депутата Волиньради придбала літак контрабандистів

В НАЗК додали, що політик не задекларував і свій дохід в 2,49 млн грн від продажу нерухомості. Сам депутат не скористався можливістю надати пояснення щодо всіх цих неточностей.

«Недостовірні відомості, зазначені у декларації, відрізняються від достовірних на суму 8 543 078 грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на дату подання декларації. У діях суб'єкта декларування встановлено ознаки правопорушення, передбаченого статтею 366-2 Кримінального кодексу України», – наголошують у НАЗК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Микитюк пропонував депутату Ковельської міськради 1000 доларів відступного та щомісячне грошове утримання 500 доларів?

Джерело: Слово і діло.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити