image
 |  0 22 Січня 2022 | 11:39

Назвали чай, який найкраще знижує тиск

Зазвичай для зниження високого тиску радять пити зелений чай, але з цим завданням може чудово справлятися і чай із шипшиною.

Про це повідомляє agronews.ua з посиланням на healthinfo.ua.

Фахівці називають чай із шипшиною одним із найкращих напоїв для оздоровлення стану кровоносних судин та зниження підвищеного артеріального тиску. Вони розповіли, що “флавоноїди, що містяться в цьому виді чаю, покращують кровообіг у серці, що забезпечує профілактику високого тиску”.

Медики відзначають, що наявні дослідницькі дані вказують на зв’язок між споживанням вітаміну С та зниженим ризиком серцевих захворювань.

Шипшина, у свою чергу, – справжній чемпіон із концентрації даного вітаміну порівняно з іншими овочами та фруктами.

Також вітамін С відіграє важливу роль у підтримці активної роботи імунної системи, у тому числі стимулює вироблення білих кров’яних тілець (лімфоцитів), що захищають організм від інфекцій, – це забезпечує додатковий захист серця, що стає особливо вразливим при інфекційних захворюваннях.

Експерти додали, що «чай із шипшини має високий вміст сполук із протизапальною дією, включаючи поліфеноли та галактоліпіди».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогоріч до 40% бджолосімей можуть не пережити зимівлі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити