image
 |  5 2 Лютого 2021 | 16:16

Назвали імена посадовців, які розкрадали вугілля на Волині

На Волині судитимуть чотирьох посадовців за розкрадання 53 тонн вугілля з шахти №9 «Нововолинська». З власних джерел Центр журналістських розслідувань «Сила правди» дізнався імена всіх фігурантів справи.

Про це пише Сила правди.

1 лютого 2021 року Волинська обласна прокуратура повідомила про скерування до суду обвинувального акту в кримінальному провадженні про вчинення службовими особами відокремленого підрозділу «Шахта № 9 «Нововолинська» державного підприємства «Волиньвугілля» у складі організованої групи заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За версією слідства, директор шахти №9 «Нововолинська» Павло Танчев організував повноцінну схему з незаконного збуту вугілля. Товар продавали та відвантажували, вказуючи у бухгалтерській документації неправдиві обсяги збутого кам’яного вугілля та рівень його зольності. Його спільниками в оборудках були головний інженер шахти Олександр Шарко, начальник технічного комплексу Олександр Власюк і старший контролер контрольно-пропускного пункту Олександр Бойко.

У товарно-транспортних накладних замість фактичних 30-35 тонн відвантаженого вугілля вказували лише 10. Занижували на папері і показники зольності, що впливають на ціну такого товару. Вантажівки з вугіллям виїжджали з території шахти не приходячи обов’язкову процедуру контрольного зважування і вивозили додаткові 20-25 тонн вугілля, яке жодним чином не відображалося в господарській документації.

Підтримати проєкт

Таким чином посадовці незаконно продали кам’яного вугілля на суму понад 100 тисяч гривень.

Окрім цього, Танчева і Шарка підозрюють в отриманні «додаткових заробітків». За кожну тонну кам’яного вугілля, яка не потрапляла в офіційну документацію, покупці, нібито, платили їм по тисячі гривень. А за кожну тонну вугілля високого рівня зольності, продану по заниженій ціні, чоловіки брали ще 150 гривень.

Співробітники Управління спеціальних розслідувань встановили, що директор шахти Павло Танчев і головний інженер Олександр Шарко загалом отримали 62 тисячі гривень таких «відкатів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобіль залишився без передка: на Волині - ДТП (ФОТО)

30 липня 2020-го поліціянти затримали їх на «на гарячому», коли чоловіки отримували 23 тисячі гривень за кам’яне вугілля, яке продали і таємно відвантажили днем раніше — 29 липня.

«Сила правди» вже розповідала, що Танчева після затримання від роботи не відсторонили, а навпаки підвищили, перевівши на посаду директора з виробництва ДП «Волиньвугілля». 1-го серпня суддя Алла Полюшко обрала йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. А вже за два дні підозрюваного у хабарництві і перевили на нову посаду.

Тепер же Павло Танчев і Олександр Шарко за фактом отримання неправомірної вигоди отримали підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України із застосуванням ознаки «вчинено за попередньою змовою групою осіб».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити