image
 |  2 12 Серпня 2023 | 19:27

Назвали кількість сиріт в Україні

Дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, вилучених з сымей, в Україні наразі налічується близько 70 тисяч.

Про це розповіла міністр соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Укрінформ".

Як зазначила міністр, більшість таких дітей виховують родичі, ще близько 23% сиріт перебувають у прийомних сім'ях або в дитячих будинках сімейного типу. Нарешті 5,5 тис дітей-сиріт в Україні перебувають в інтернетах.

Багато з них, на жаль, мають інвалідність, тому шукаємо для них прийомні сім'ї, щоб забрати їх із цих інституцій, - сказала Жолнович.

Також очільниця відомства звернула увагу, що в Україні існує категорія дітей, які маючи батьків виховуються в інтернатах. За її словами, у нашій країні таких близько 20 тисяч.

Хтось потрапляє до інтернату через бідність, хтось не має можливості здобувати освіту вдома через інвалідність або особливі освітні потреби, - пояснила вона.

Жолнович наголосила, що перед державою стоїть завдання зробити спілкування таких дітей тіснішим із сім'єю. Зокрема, розвинути мережу різних навчальних закладів ближче до родин або забезпечити довоз до них.

Нагадаємо, в Україні працює онлайн-послуга "Усиновлення: реєстрація кандидатом". Нею можна скористатися на порталі "Дія". Послуга дає змогу подати заяву та завантажити всі необхідні документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Маленька волинянка бореться з недугою: просять допомогти

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити