image
 |  5 21 Грудня 2020 | 20:19

«Не дамо вбити освіту»: у Луцьку студенти вийшли на пікет проти призначення міністром освіти Шкарлета (ФОТО)

У місті Луцьку студенти провели акцію-протест проти новопризначеного міністра освіти Сергія Шкарлета. 

Про це інформує власкор ВолиньUA

Студенти вишів у Луцьку в понеділок, 21 грудня, пікетували Волинську обласну державну адміністрацію, протестуючи проти призначення міністром освіти та науки "ексрегіонала" Сергія Шкарлета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Стоп Шкарлет — не дамо вбити освіту!»: у Луцьку організовують протест

У руках вони тримали плакат із написом «Ні деградації освіти!» й вимагали відставки міністра. 

"Ця людина не та, яка має очолювати міністерство. Ця людина свідомо займалась кнопкодавством тим паче у минулому був представником "Партії Регіонів", - зазначив один із організаторів акції, студент Олександр. 

Акція протесту біля стін Волинської ОДА відбулася під гаслом "Стоп Шкарлет - не дамо вбити освіту". У ній узяли участь студентські та молодіжні організації. Загалом, за інформацією організаторів, протестну акцію підтримало 14 міст України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зашквар: Хто такий Шкарлет? Як ЗЕ-улюбленець, плагіатор та ексрегіонал очолив українську освіту (ВІДЕО)

"Якісна освіта - це фундамент сильної держави❗ Зараз за освіту вцілому, за її якість, відповідає новопризначений міністр Сергій Шкарлет, який від 25 червня 2020 року був заступником міністра освіти й одразу ж виконувачем обов'язків, оскільки депутати відмовились призначати його на посаду міністра. Але про який порядок в цій важливій сфері можна говорити, якщо за університетські кошти він купує собі дороге авто, плагіатить чуже авторство, задля власної вигоди "перебігає" з однієї політичної партії в іншу (за часів президента Януковича Шкарлет долучився до Партії регіонів, а за Порошенка - до його президентського блоку), і це далеко не всі його "заслуги". 

Виконуючи обов'язки міністра освіти, він провалив підготовку до нового навчального року та не організував процес закупівлі засобів індивідуального захисту для освітян, що є важливим під час пандемії; під час підготовки Держбюджету на 2021 рік сфера освіти постраждала найбільше. 

Його кандидатуру було обрано не враховуючи протести та незадоволення науковців, освітнього комітету Верховної Ради, студентів та батьків", - коментує перебіг акції її учасниця, депутат Луцької районної ради від ВО "Свобода", керівник Волинської обласної організації ВМГО "Студентська Свобода" Катерина Шевченко.

По завершені акції учасники запалили фаєри та проголошували гасла "Не дамо вбити освіту!", "Шкарлета у відставку!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без «подарунків» не буде школи? Діти зі Стобихівки везуть «хабара» Зеленському

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити