image
 |  11 19 Вересня 2019 | 18:08

Не доїжджають до кінцевої зупинки: лучани нарікають на тролейбуси

Пенсіонери з 40-го кварталу Луцька незадоволені тролейбусним сполученням.

Люди незадоволені графіком руху тролейбусів під номерами 1 та 2. Кажуть, з 9 до 16 години вони не доїжджають до кінцевої зупинки – КРЗ. Пенсіонери не можуть доїхати до поліклініки, лікарні.

Тролейбуси «одиничка» та «двійка» денної пори розвертаються на кільці в районі вулиці Гордіюк. За словами лучанки Анни Потайчук, аби дістатися до зупинки, люди двічі змушені перейти дорогу з інтенсивним рухом. Аби швидше дістатися другої поліклініки, їдуть з декількома пересадками.

Графік руху тролейбусів, що курсують за першим і другим маршрутом, змінили з початку літа. Водій тролейбуса Олександр Ліснічук розповідає, що роблять три рейси в день, навіть чотири на КРЗ і три до Гордіюк. Пояснює: поки люди їдуть на роботу на крз – тролейбуст курсують на КРЗ, а вдень 12-ка і 5-ка йдуть на крз, щовісім хвилин між двійками.

Начальник Служби руху підприємства електротранспорту Віктор Михалюк розповів, що за маршрутами 1 та 2 щодня курсують 14 машин. Зміну графіку руху пояснює економією. Рішення ухвалили, обстеживши пасажиропотік.

Читайте також: Нарахували зайві податки: дружина депутата Волиньради судиться із ДФС

«Пасажиропотоку там немає, пробіг 4 км від кільця, відстань велика, на 14 тролейбусів сума велика, ці порожні рейси за електроенергію 2 тисячі в день - сума немала, поки наше рішення таке» – каже начальник служби руху транспорту ЛПЕ. За його словами наразі вносити зміни до розкладу руху міського електротранспорту не будуть. Це стане можливим після купівлі нових тролейбусів, їх планують придбати після нового року.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити