image
 |  2 28 Лютого 2019 | 14:27

Не можна допустити, щоб фігуранти справи повтікали з України, - Микола Федік про масові розкрадання в «Укроборонпромі»

Луцька міськрада вимагає імпічменту Порошенка через наведені журналістами розслідуванні, які свідчать про системну корупцію вищих посадовців «Укроборонпром».

Про це «ВолиньUA» стало відомо, 28 лютого, під час прес-конференції у ЦНАПі.

Нагадаємо, що Луцька міська рада прийняла звернення щодо негайного ухвалення закону про імпічмент та початку процедури імпічменту президента України Петра Порошенка через масові розкрадання у оборонній сфері.

Під час конференції, свої позиції висловили представники фракції «Свобода», «Батьківщин» у Луцькій міській раді та представник «Громадської позиції».

«Ми прекрасно розуміємо, як у нас відбувається покарання за різні корупційні дії. І якщо взяти за п'ять років, а саме стільки часу триває війна в Україні, боротьба з корупцією є фіктивною. В нашій державі створили купу антикорупційних органів, які виконують функцію британської королеви. Вони часом можуть задекларувати, що когось десь там затримали і на цьому зазвичай все завершується. Жодного вироку по серйозним корупційним справам немає. Це все є бутафорія», - прокоментував голова фракції «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік.

Відповідно, в проекті рішення, яке було прийнято, 27 лютого, під час сесії в луцькій міській раді шодо прийняття Закону про імпічмент Президента, внесені запропоновані зміни, яких йдеться про те, щоб негайно затримати усіх фігурантів справи.

Читайте також: «Свобода» пікетуватиме «Укроборонпром» через розкрадання армії

«Виходить так, що протягом п’яти років всі складаються копійка до копійки, й по-нині діє волонтерський рух, тому що держава не може використовувати свої функції сповна. А особи, які мають виконувати функції оборони України, замість того щоб обороняти її – розкрадають.Взагалі, при нормальних умовах, коли країна перебуває в стадії війни, за таке потрібно карати. А в нас за таке, я так думаю, в залежності хто буде президентом, може все спуститися на гальма і всі ці особи, які наживались на оборонці можуть лишитися без покарання», - наголосив Микола Федік.

Нагадаємо, що Луцька міськрада вимагає імпічменту Порошенка.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити