image
 |  0 12 Червня 2019 | 16:19

Не пройшло й півроку: у луцькому парку викосили борщівник

Боротьба з борщівником. У луцькому парку на Шопена викосили зарослі цієї отруйної рослини. Подекуди борщівник тут сягав майже два метри у висоту.

Про це йдеться в сюжеті 12каналу.

Викосити бур’ян попросили самі лучани. З таким проханням протягом тижня вони декілька разів телефонували на гарячу лінію міськради. В управлінні екології кажуть – лише скошуванням знищити борщівник Сосновського неможливо, оскільки він швидко виростає знову. Тому наступного дня роботи продовжать.

Читайте також: У Луцьку проти борщівника випробували гербіцид нового покоління

Навіть один рік постійного перекопування ділянки не допоможе позбавитись цього бур’яна. Екологи стверджують – це потрібно повторювати принаймні протягом чотирьох років. Інакше назавжди викорінити рослину неможливо.

Читайте також: У Луцьку поряд зі школою росте борщівник Сосновського

Борщівник Сосновського – отруйна рослина, контакт з якою спричиняє важкі опіки. Тому для людей він дуже небезпечний. Лікарі кажуть – якщо вже торкнулись цієї рослини, одразу ж необхідно промити уражену ділянку шкіри водою. Протягом двох-трьох днів не можна виходити на сонце, бо ультрафіолет посилює опік. Також рекомендують одразу звернутись до медиків, бо часто опіки від борщівника провокують ускладнення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити