image
 |  0 30 Березня 2020 | 21:18

Не свідомо чи свідомо? Укpаїнські інфекціоністи не зможуть потрапити у лікарні з 1 квітня

З 1 квітня, в рамках медреформи, лікарям-науковцям закриють доступ до лікарень та пацієнтів. Без спеціалістів залишаться й інфекційні лікарні. Але з таким підходом нікому буде лікувати українців.

Про це в коментарі «УНН» заявила доктор медичних наук Алла Мироненко.

За її словами, постраждають майбутні лікарі, які втратять доступ до клінічних баз.

«У нас завжди клінічні кафедри базувалися на клінічних базах: туди приходять студенти, слухають хворих, мають можливість їх опитати, пальпувати. Тобто, отримують практичні навички роботи», — розповіла Мироненко.

Та головне, що з 1 квітня доступ до лікарень та хворих втратять науковці-інфекціоністи.

«До прикладу: при Олександрівській лікарні діє кафедра інфекційних хвороб, яку очолює Ольга Голубовська. І туди приходять студенти, і практикують лікування хворих. Я не розумію, як тепер зможе навчатися майбутній лікар, не бачачи хворого. По підручнику? Цього не можна допустити. Інакше у нас лікарів взагалі не буде», — каже вона.

За словами Мироненко, в Україні намагаються впровадити медичну систему, яка зовсім не підходить країні.

«За кордоном є університет і університетські клініки, які, власне, утримують університети. У нас же такого ніхто не зробив. Колись може і наші медичні університети будуть мати свої клініки за всіма профілями. Але чи це можливо і чи це доцільно зараз? Не думаю. Це — маразм, коли західний зразок намагаються втілити в Україні», - каже фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити