image
 |  2 28 Листопада 2018 | 15:40

Не віддають зарплату: на Волині страйкують працівники сміттєсортувальної станції

Поблизу Брищенського сміттєзвалища страйкують працівники сміттєсортувальної станції. Установу закрили місяць тому. Однак заробітну плату людям досі не виплатили.

Мітингувальники кажуть, що кілька років підприємство працювало успішно. До липня цього року, коли на сміттєсортувальну станцію прийшов новий керівник. Тоді, за словами працівників, почалися негаразди з фінансами. 

Працівниця станції Людмина Занічковська пожалілася, що живе на те, що є в селі.

"А світло-газ нам за що платити? А діти в школу. Діти вчаться. Як нам виживати. Сьогодні в нас є таке питання, що навіть трудових книжок нам не хочуть видавати. Ми можемо піти на іншу роботу, а без трудових нас просто не хочуть прийняти", - бідкалася працівниця.

«Все що ми переробляємо, все пішло, а грошей нема. От і вся мова. А куди воно ділося – без поняття», - розповів ще один працівник станції Андрій Мельник.

Із мітингувальниками зустрілися посадовці Луцької міської ради. Вони кажуть: у тому, що працівники не отримали заробітну плату, винен директор. Однак той і від представників влади і від підлеглих ховається.

Додзвонитися до директора не вдалось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватний котедж у «Воротневі» збудований без відповідних дозволів

Працівники сміттєсортувальної станції написали заяви в поліцію, прокуратуру та управління Держпраці.

«Будем шукати того Турика. Зараз хай люди йдуть, пишуть в інспекцію заяви. Хай шукають його. Людина взагалі наробила справ і сьогодні навіть тут і не показується», - зазначив директор КП «Луцьккомунтранс» Валерій Кузьмич.

У штаті станції - 24 робітники. Усім не виплатили зарплату за останні 2 місяці.

Детальніше - у сюжеті 12 каналу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити