image
 |  0 1 Жовтня 2020 | 13:21

Не забувайте вмикати світло фар! — сьогодні вже 1 жовтня

З сьогоднішнього дня водії мають вмикати фари на заміських дорогах.Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

Через скорочення світлового дня та погодні умови виникає необхідність у підвищенні видимості транспортного засобу для пішоходів та інших учасників руху.

"З 1 жовтня до 1 травня на дорогах поза населеними пунктами мають бути ввімкнені денні ходові вогні або ближнє світло фар",— повідомляє поліція.

Ця вимога є обов'язковою для виконання в будь-який час доби. Дотримуватись її потрібно автомобілістам протягом вказаного періоду, на всіх механічних транспортних засобах поза міст і сіл. Відповідно до правил дорожнього руху, при недостатній видимості вдень можна увімкнути тільки протитуманні фари, але ввечері та вночі вони мають працювати разом з фарами.

За порушення правил дорожнього руху штрафують від 425 до 510 грн. Це передбачається ч. 2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцькій аптеці-музей - унікальне поповнення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити