image
 |  0 16 Квітня 2020 | 12:04

Небайдужі рибалки «здали» порушників на річці Луга (ФОТО)

14 квітня 2020 року до Волинського рибоохоронного патруля надійшло повідомлення від небайдужих рибалок про грубі порушення правил рибальства на р. Луга, поблизу с. Щенятин Іваничівського району Волинської області.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Державні інспектори рибоохорони оперативно прибули на місце правопорушення. Близько 23 години викрито двох громадян, які з гумового човна здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями– дев’ятьма мисиновими сітками. У сітках знаходилося 2 екз. риби карась сріблястий, яку було повернено у природне середовище.

Того ж дня в ході рибоохоронної роботи на р. Західний Буг, поблизу с. Литовеж Іванчівського району Волинської області, рибпатрульними зафіксовано аналогічне правопорушення. Громадянин здійснював вилов риби однією лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибному господарству.

На всіх викритих громадян оформлено адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До кінця цього року Луцьк може повністю відмовитися від маршрутних таксі (ВІДЕО)

«Дякуємо громадянам за допомогу у виявленні правопорушень. Закликаємо громадськість і надалі інформувати рибоохоронний патруль про порушення правил рибальства. Ваша підтримка для нас важлива. Якщо ви стали свідком факту браконьєрства – прохання повідомляти на номер «гарячої» лінії рибпатруля: (067) 360-78-40» - повідомив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Довідкова інформація

Сьомого грудня 2019 року було здійснено зариблення річки Луга в межах м. Володимир-Волинський. Зариблення здійснювалось за рахунок коштів органів місцевого самоврядування. Так, до водойми вселили 807 кг двохліток риби, середньою вагою близько 350 грамів/екз. Загалом до р. Луга було випущено 2 300 екз. білого амура.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити