image
 |  2 13 Липня 2021 | 16:47

«Небезпечна тенденція»: у ВООЗ — проти комбінування COVID-вакцин, яку МОЗ Укpаїни дозволило

Після заяви влади Таїланду про намір комбінувати вакцини від COVID-19 у Всесвітній організації охорони здоров'я виступили з попередженням. Експерт організації назвав це «небезпечною тенденцією».

Про це повідомляє «УНІАН» з посиланням на Reuters.

За словами головного наукового співробітника ВООЗ Соум'ї Свамінатан, зараз немає точних даних про результати застосування «коктейлю» COVID-вакцин від різних виробників.

«Це небезпечна тенденція. Ми знаходимося в зоні відсутності даних та доказів в тому, що стосується змішування (вакцин на різних етапах вакцинації, - ред.)», - заявила Свамінатан.

У ВООЗ вказали, що, «якщо громадяни країн почнуть вирішувати, коли та хто буде приймати другу, третю і четверту дози», то це призведе до хаосу.

Кампанія з вакцинації в Україні почалася 24 лютого.

Зараз щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленої за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленої китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Південній Кореї.

З 29 травня в Україні запрацювали перші центри масової вакцинації населення.

З початку вакцинальної кампанії щеплено 2 млн 001 тис. 132 людини, з них отримали 2 дози – 766 тис. 483.

Головний державний санітарний лікар України та заступник Міністра охорони здоров'я ігор Кузін заявив, що питання про комбінування вакцин має свої складнощі. З точки зору логістики, для комбінування препаратів від COVID-19 потрібно поєднати різні платформи вакцин.

2 липня МОЗ України дозволив змішувати вакцини від різних виробників, але рішення стосується тільки препарати компаній Pfizer, Moderna і AstraZeneca.

Нагадаємо, що у ВООЗ також засудили кампанію вакцинації від COVID третьою дозою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Змішувати» вакцини від коронавірусу – це ефективно? Чому досвід Європи насторожив Україну?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити