image
 |  7 25 Грудня 2022 | 15:47

Небезпека з моря: скільки ракет Росія націлила на Україну

Російська Федерація збільшила кількість своїх військових кораблів у Чорному морі.

Станом на 25 грудня там на бойовому чергуванні перебуває до 13 ворожих кораблів. Чотири з них ‒ носії "Калібрів" загальним залпом 24 крилатих ракети. Про це повідомляє командування Військово-морських сил ЗСУ.

Окрім того, у Середземному морі перебуває дев'ять російських кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет. Їхній загальний залп – 72 "Калібри".

"В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні один корабель", ‒ ідеться у повідомленні.

В ВМС також зазначили, що за добу в інтересах РФ Керч-Єнікальською протокою пройшли 33 судна до Азовського моря, з них чотири рухалось з протоки Босфор. А в напрямку Чорного моря – пройшло 29 суден, сім з яких продовжили рух до протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря", ‒ ідеться у повідомленні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити