image
 |  0 4 Вересня 2020 | 15:59

Нема грошей на морфій і зарплати: як працює волинський хоспіс

На лікування і догляд за паліативними хворими у хоспісі Національна служба здоров’я України виділяє 7 тисяч 847 гривень раз на рік на одного пацієнта. Цих грошей не вистачає, - розповідає виконувачка обов'язків директора обласної лікарні "Хоспіс" у Ковелі Наталія Віслогузова.

Хоспіс у Ковелі заповнений пацієнтами на сто відсотків. Нині їх тут пів сотні. Це - єдиний заклад в області, де можуть тривалий час отримувати медичну допомогу паліативні хворі.

Грошей, які виділяє Національна служба здоров’я України на одного пацієнта бракує, розповіла керівниця установи. "Перебування, ми вже порахували на даний час, потрібно 590 гривень на 1 ліжко-день. Це не на онкологічного хворого", - каже Наталія Віслогузова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Старому місті відкрили галереї підземель Башти Чорторийських

За підрахунками, які зробили у медичному закладі, перебування онкологічного хворого за день збільшується удвічі. Директорка обласної лікарні "Хоспіс" розповідає: одна ампула морфію - коштує 98 гривень, а таким хворим інколи доводиться колоти по шість ампул за добу, а це вже - 600 гривень лише на медикаменти, без догляду та харчування пацієнтів.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити