image
 |  0 17 Травня 2019 | 15:32

Немає жодних політичних мотивів, - ДФС про перевірку фірми депутата Волинської облради

У Волинській податковій повідомили, що жодних політичних мотивів при плануванні і проведенні документальних перевірок підприємства, до якого має відношення дружина депутата Волинської обласної ради від БПП «Солідарність» Юрія Гупала.

Про це інформує прес-служба ДФС у Волинській області.

При плануванні та проведенні документальних перевірок фахівці ДФС керуються винятково законодавчими нормами, а не політичними мотивами. Факт включення підприємця в план-графік документальних перевірок свідчить про наявність у його бізнес-діяльності ризиків несплати податків, - звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

Нагадаємо, що ми повідомляли раніше про те, що у дружини депутата Волинської облради з'явилися проблеми із законом.

У ДФС наголосили, що план-графік планових документальних перевірок на кожен рік у визначені терміни оприлюднюється на веб-порталі ДФС України.

Отож, поширюване окремими ЗМІ твердження депутата Волинської обласної ради про політичні чинники при проведенні планової документальної перевірки підприємця Л. Гупало не мають жодних підстав.

Не відповідає дійсності і твердження депутата обласної ради про те, що вказаний підприємець є найбільшим платником податків у Волинській області.

Підприємець Л. Гупало протягом 2016-18 років сплатила до бюджетів усіх рівнів 9,7 мільйона гривень платежів. Із цієї суми 5,3 мільйона гривень сплачено митним органам при ввезенні товарно-матеріальних цінностей на митну територію України. Тобто, за вказаний період ФОП Гупало сплатила не більше 4,4 мільйона гривень податкових платежів.

Для порівняння: за підсумками 2016 року на Волині зібрано майже 4,5 мільярда гривень податкових платежів, протягом 2017 року – понад 5,6 мільярда гривень податків, за підсумками 2018 року - понад 7 мільярдів гривень податків без митних платежів. Тобто, податковий внесок підприємця Л. Гупало, яка за твердженням депутата чи не найбільший платник податків регіону, – лише 0,026 відсотка до загальних податкових надходжень.

А якщо врахувати щомісячне відшкодування ПДВ (за вказаний період відшкодовано 16,2 мільйона гривень), то економічний ефект господарської діяльності ФОП Л. Гупало має мінус 6,5 мільйона гривень з держбюджету.

Оскільки органи ДФС діють в межах закону, то не можуть без згоди платника податків інформувати громадськість про факти, що визначені як податкова інформація з обмеженим доступом.

Читайте також: У Луцьку просять заборонити виступ російськомовної групи «Время и стекло»

У разі отримання офіційного дозволу від ФОП Гупало Л.В. про її згоду на оприлюднення конкретної інформації про особливості діяльності, в тому числі щодо встановлених в ході перевірки порушень, що й стали підставою для донарахувань, ГУ ДФС в області надасть ЗМІ відповідну інформаційну довідку.

Водночас звертаємо увагу, що ФОП Гупало Л.В. згідно з протоколом Установчих зборів з формування консультативно-дорадчого органу при ГУ ДФС у Волинській області від 02.03.2017 №1 була обрана до складу Громадсько-консультативної ради платників податків при ГУ ДФС у Волинській області. Однак, від моменту обрання вона жодного разу не брала участь у засіданнях Громадсько-консультативної ради платників податків при ГУ ДФС у Волинській області. Відповідно до п. 3.14 Положення про Громадсько-консультативну раду платників податків при ГУ ДФС у Волинській області , що затверджено наказом ГУ ДФС в області від 21.03.2017 №532, підприємця Гупало Л.В рішенням представників громадськості та бізнесу виключено зі складу консультативно –дорадчого органу ( протокол засідання №8 від 22.03.2019 розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області у розділі «Громадська рада).

Нагадаємо, що виданню Волинь24 депутат від БПП "Солідарність" Юрій Гупало повідомив, що на думку депутата, це тиск на малий і середній бізнес. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити