image
 |  0 23 Липня 2019 | 17:29

Неподалік Луцька масово гинуть бджоли після того, як покропили соняхи

У селі Романів Луцького району почали масово гинути бджоли після того, як місцеве сільгосптовариство покропило поля соняшника пестицидами.

« Я 19 липня вийшов до бджіл і побачив, що під кожним вуликом – підмор бджіл. Вважаю, що причина - 500 метрів цвіте соняшник. ТзОВ Романів покропили і мене не попередили. Всіх попередили, а мене не попередили», - розповів Іван Войчук.

Чоловік каже, що це вже 2-й випадок за останні 3 роки.

Один із керівників місцевого сільгосптовариства Віталій Заремба не заперечує, що кропили технічну культуру засобами догляду рослин. Це було ще до цвітіння, каже він.

Читайте також: У Луцьку посеред ночі зловмисника спіймали «на гарячому» (ФОТО, ВІДЕО)

«Обробіток проводився 4 липня. Тоді цвіту не було зовсім. Була фаза розвитку соняшнику – зірочка. Тоді бджола не могла літати. Цьому передувала відповідна робота, яка проводиться агрономічною службою. Попереджується сільська рада і всі пасічники, які працюють на цій територія і де бджоли можуть долетіти до цього поля. І цей заявник попереджувався через його дружину в тому числі», - заявляє Віталій Заремба.

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити