image
 |  2 12 Серпня 2020 | 14:14

Незабаром аварійно-диспетчерську службу «Волиньгазу» чекають новації

У першому півріччі 2020 року на аварійно-диспетчерську службу «Волиньгазу» надійшло понад 4,8 тис. викликів. Найчастіше волиняни телефонують «104», коли відчувають запах газу в приміщенні або на вулиці. Звернень такого характеру понад 78 %.

Про це інформує пресслужба АТ «Волиньгаз».

Іван Чарнецький працює в екстреній газовій службі АТ «Волиньгаз» понад 26 років. Його зміна – це 12 годин викликів різної складності. Слюсар АДС каже, що найбільше у роботі цінує спілкування з новими людьми. «Досвід і колектив допомагають мені завжди бути у формі, а небезпечні ситуації загартовують», – резюмує Іван Чарнецький. Пригадує аварію на 7-му поверсі багатоповерхівки: потрапити в оселю вдалося за допомогою пожежної драбини. Виявилося, що господиня лишила в увімкненій духовці насіння, а сама пішла на ринок. Стався витік газу і пожежа. Іван Степанович радить споживачам не залишати газові прилади без нагляду, а у випадку надзвичайної ситуації – не панікувати: перекрити газові крани та зателефонувати «104».

Аварійно-диспетчерська служба АТ «Волиньгаз» 104 працює цілодобово: 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Нині в області функціонують 14 постів АДС. На виклики бригади виїжджають на спеціально обладнаному авто, яке укомплектована радіозв’язком, проблисковими маячками, інструментами та іншими необхідними технічними засобами. У період пандемії працівники екстреної служби використовують засоби індивідуального захисту, дезінфікують транспорт, аби не наражати себе та споживачів на небезпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як патрульні контролюють перевезення на Волині

Незабаром аварійно-диспетчерську службу «Волиньгазу» чекають новації – централізація. Цю практику використовують в усьому світі, адже вона суттєво покращує якість обслуговування.

«Зараз ми готуємося до відкриття першої в Україні централізованої аварійно-диспетчерської служби «104». Раніше виклики від споживачів надходили на аварійну службу того району, у якому проживає споживач. Тобто, якщо ви живете, до прикладу, в Ковелі – ваш дзвінок надходить туди. У новій АДС виклики з будь-якої точки області надходитимуть до оператора на центральну АДС, що розташована у місті Луцьку. Далі диспетчер зафіксує заявку та передасть її бригаді, яка знаходиться найближче до місця виклику. Місце розташування автівок «104» диспетчер відслідковуватиме в режимі реального часу за допомогою GPS-навігації», – розповідає Валентин Киричук, начальник аварійно-диспетчерської служби АТ «Волиньгаз».

Якщо є підозра на витік газу газовики радять не вмикати і не вимикати електричні прилади, не користуватися вогнем, відчинити вікна та двері та вийти з приміщення, де відчуваєте запах газу. Далі потрібно зателефонувати на номер «104» й дотримуватись усіх вказівок диспетчера.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити