image
 |  0 26 Травня 2021 | 08:16

Незабаром в Анкарі з'явиться вулиця імені волинянина Агатангела Кримського

Вулицю, на якій розташоване посольство України у столиці Туреччини, перейменують на вулицю Агатангела Кримського, також в Анкарі відкриють Український парк.

Про це повідомляє «Український дощ» із посиланням на сторінку у Facebook посла України в Туреччині Андрія Сибіги.

«Розпочинаємо останній мій тиждень у Туреччині з приємних новин – вулиці Агатангела Кримського в Анкарі бути! Отримали позитивну відповідь турецької сторони на наше звернення щодо перейменування однієї з вулиць столиці на вулицю ім.Агатангела Кримського, 150-річчя з Дня народження якого ми відзначаємо цього року. Відтепер вулиця, на якій знаходиться наше Посольство, буде мати його ім’я. Залишилось завершити лише деякі формальності», – йдеться в дописі.

Також, за словами Сибіги, незабаром в центрі Анкари, в одній із найпрестижніших локацій столиці Туреччини, буде відкрито Український парк, який зараз перебуває на стадії впорядкування. Рішення місцевої влади про його створення також прийнято.

«Хочу щиро подякувати турецькій стороні за постійну підтримку та всебічне сприяння і допомогу, яку ми завжди відчуваємо. Отже, наша мета «Більше України в Туреччині» продовжує наповнюватися змістом. Особливо приємно, що всі ці чудові подарунки від турецьких друзів ми отримали напередодні 30-річчя Незалежності України», – наголосив посол.

Агатангел Юхимович Кримський - український історик, мовознавець, вчений, орієнталіст, письменник і перекладач, поліглот, один з організаторів Академії наук України (1918). Український науковець походив з вихрещених кримських татар. Жертва сталінського терору.

«Мій батько з білоруського міщанського роду, мати — полька литовська, — я знацця, ані кровинки вкраїнської не маю, тільки що вродився та виріс на Вкраїні. Хоч я родом не вкраїнець, але цілком проукраїнився», - писав Кримський щодо свого походження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський ансамбль «Колос» перейшов у комунальну власність і отримає фінансування (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити