image
 |  5 25 Травня 2021 | 21:00

Волинський ансамбль «Колос» перейшов у комунальну власність і отримає фінансування (ВІДЕО)

Заслужений народний ансамбль пісні й танцю України «Колос» обранці Підгайцівської громади взяли у комунальну власність і виділили на утримання гроші. За це проголосували 25 травня під час сьомої чергової сесії сільради.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Щоб колектив з 55 учасників не розпався – ансамбль шукав громаду, яка б утримувала його.

Виконувачка обов’язків директора ансамблю Ольга Юц розповіла Суспільному: на гроші, які цього року з бюджету виділила обласна рада, могли працювати тільки до червня. Рідним для колективу є Торчинський будинок культури, але ця громада відмовилася взяти на баланс артистів.

Голова Торчинської селищної ради Юрій Кревський пояснив: бюджет територіальної громади цього року 100 мільйонів гривень. Колектив утримувати не можуть.

«Два мільйони гривень Торчинська громада не має. Бюджет громади дуже складний. утримуємо сьогодні 11 шкіл, 5 дитсадочків, установи, організації, які колись район тут створив – це і лікарня, музична школа, музей», – каже Юрій Кревський.

Зі слів Ольги Юц на утримання колективу в рік потрібно 1 мільйон 800 тисяч гривень.

«Нам виділено було на рівні 30% фінансування. За рахунок концертної діяльності ми не можемо самі у цей час профінансувати себе», – розповіла виконувачка обов'язків директора ансамблю.

Підгайцівська громада готова фінансувати колектив.

«Половину дофінансовувати буде Підгайцівська сільська рада. Тобто, в межах 500 тисяч – область, 500 тисяч – Підгайцівська сільрада», – пояснює заступник сільського голови Валентин Приходько.

Під час сесії 22 депутати Підгайцівської сільради підтримали перехід Заслуженого народний ансамбль пісні і танцю України «Колос» у комунальну власність тергромади. Один депутат утримався. Всього на сесії були присутні 23 обранці.

Довідково: ансамбль «Колос» як аматорський колектив був заснований у Торчині з 1951-го року. Колектив гастролював із фольклорними номерами по всьому світу. Майже 30 літ Колос очолював нині покійний народний артист України Олександр Огороднік. Учасникам колективу – від 18 до 70 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сошичненській громаді виділять кошти на ремонт Цирської осушувальної системи

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити