image
 |  4 18 Квітня 2019 | 15:03

Незабаром Великдень: центр Луцька набуває нових кольорів

На Театральному майдані у Луцьку з’явилась інсталяція на Пасхальну тематику – 5 великих писанок та птахи. Усі предмети виконані в народному стилі та демонструють характерні особливості волинського мистецтва, розповів директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк.

Конструкції писанок створені з металопластику та виготовлені у Харкові на замовлення Луцької міської ради. Розписати макети довірили викладачам Луцької художньої школи, каже директор школи Іван Гаврилюк.

Іван Гаврилюк, директор КП «Луцька художня школа»: «Це все іде на Волинську тематику, вони несуть елементи автентичності для того, щоб говорилось про наші традиції місцеві. Вони прикрашають вулицю, вони передають характер, передають особливий передсвятковий стан для міста. Людям буде цікаво сфотографуватися тут і чисто для пізнання, побачити в такому масштабі волинську писанку.»

Писанки виконані у традиційних волинських кольорах – зеленому, бузковому та бордовому, розповіла Людмила Салинська. Вона розписувала одну з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі лікарі розповіли про стан студента, у якого знайшли небезпечну інфекцію

Людмила Салинська, розписувала одну з писанок: «Називається оця «Бузок». Це чисто Волинські і Холмські. На основі волинських писанок – сорокаклинка, вітрячки ось там є, баранчики та зелена писанка.»

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити