image
 |  14 31 Жовтня 2020 | 16:36

Незаконні рубки у національному парку на Волині: що кажуть екологи і поліція?

Рубку 640 дерев вільхи, дуба та берези в Ківерцівському районі Нацполіція Волині зареєструвала в єдиному реєстрі досудових розслідувань як незаконну.

Про це розповіла Суспільному старша інспекторка сектору комунікацій Нацполіції Волині Анна Павловська.

Волинські екологи ж пишуть звернення в Державну екологічну інспекцію з проханням розширити повноваження.

Як розповів Суспільному начальник Держекоінспекції в області Олександр Кралюк, 640 пнів екологи виявили на території національного природничого парку "Цуманська пуща".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У національному парку на Волині екоінспектори виявили 640 зрізаних дерев (ФОТО)

"Коли побачили ці рубки то одразу зателефонували орендарю цієї ділянки, щоб він приїхав і пояснив інформацію на дільничних стовпах. Він відмовився приїхати і ми викликали на місце поліцію", - каже Олександр Кралюк.

Із його слів, з 2019-го року рубки дерев на територіях природного заповідного фонду заборонені законом.

Разом з правоохоронцями екологи склали протокол огляду ділянки і відомості по кожному пню. В Нацполіції кажуть: в ЄРДР зареєстрували справу за частиною 1 статті 246 кримінального кодексу України. Йдеться про незаконну рубку. Такі дії караються штрафом до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців.

В Держекоінспекції кажуть: в Ківерцівському районі почастішали незаконні рубки. Але вплинути на ситуацію екоінспектори поки не можуть. Нагадаємо, минулого тижня Держекоінспекція повідомляла, що дирекція Ківерцівського лісового господарства не пустила інспекторів на позапланову перевірку підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині у чоловіка вилучили ліс та підводу

Зі слів Олександра Кралюка, екологи будуть ініціювати звернення до Кабміну з проханням розширити законні повноваження Держекоінспекцій на місцях. Нагадаємо, 29 жовтня під час перевірки кількох ділянок у "Цуманській пущі" виявили 640 пнів різних порід дерев.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити