image
 |  2 19 Жовтня 2020 | 22:24

Ні школи, ні садочка, ні клуба: на Волині влада забула про село, яке мріє про 2,5 кілометрів дороги (ФОТО)

Мешканці невеличкого села Заріка, що на Любешівщині, нарікають на байдужість влади, яка не зважає на розвиток їхнього села.

Про це пише Валентина Оласюк у соцмережі facebook.

Допис подаємо без змін.

"Добрий день!!! Цей допис про наболіле...надіюсь жителі села Заріка мене підтримають! Хочу звернутись до керівника ОТГ та кандидатів на цю посаду, всі Ви знаєте про те, що на карті району є таке маленьке село Заріка, яке розміщене за 2 км від Любешова. В селі нема ні школи, ні садочка, ні клуба та навіть магазина....був ФАП та й того закрили(не рентабельно), але ми і не вимагаємо від влади щоб нам це організували чи побудували....та проблема в тому, що ви жодного разу не приїхали в село і не поспілкувались з його жителями про їх проблеми чи потреби (не всі ж можуть оббивати пороги адмінбудівель), звісно краще пропіаритися у великому селі там більше виборців.

Основною болючою темою для його жителів є дорога... як дорога для автомобілів а це 2.5 км до траси так і пішохідна дамба і розмова піде саме про неї.... Хоча дуже важко назвати її пішохідною, тому що по ній проїжджає стільки мотоциклів і скутерів , що і не злічити(їдуть і дорослі і діти, тверезі і не дуже). Внаслідок цього дамба руйнується, якщо в суху погоду ще нічого, то після дощу руйнується грунтове покриття і утворюються цілі колії та калюжі з болотом. Часом буває, що на пів дорозі до роботи не знаєш чи іти далі, чи вертатись додому переодягатись...можна самому влізти в багнюку, а можуть і мотоцикли "пролетіти" і "накрити" хвилею з калюжі...

 Випробувань додають також бобри встановлюючи свої "пастки" у вигляді ям, в які у темряві можна "вскочити"....та на них нарікати ми не можемо, це наші "співмешканці" на цій території...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Горохові відбулися дебати між кандидатами у мери: діючий голова міськради Годик проігнорував

Дуже хочеться, щоб все ж таки хоча б перед виборами звернули увагу на потреби жителів Заріка, та привели до ладу дамбу(а то щороку зарічани самі лагодять дамбу своїми силами засипаючи ями )...та врегулювали питання проїзду мототранспортом!!!!

 А також хотілося б знати хто є балансоутримувачем цього відрізка гідроспоруди-дороги!!! На перед дякую за розуміння!!!

P. S. А ще дуже часто по дамбі тренуються спортсмени зі спорт школи, бо це чудовий майданчик для тренувань на далекі дистанції, вони представляють Україну, зокрема наш Любешівський край на змаганнях, і дуже шкода, що і вони страждають від цих незручностей", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити