image
 |  0 18 Грудня 2018 | 15:14

Нічого святого: на Волині шахраї наживаються на ветеранах АТО

Волинський адвокат розповів про поширену схему шахраїв і застерігає ветеранів та членів родин загиблих бути обачними та не вестися на їх пропозиції.

Про цю шахрайську схему повідомив Василь Нагорний на своїй сторінці у facebook.

"Обережно негідники!

Хлопці, ветерани, члени родин загиблих. Стосується особливо тих, хто очікує виплат від міноборони, соцзахисту.

В шахраїв немає нічого святого, а тому почастішали випадки, щона телефони надходять смс, про нарахування виплат від згаданих вище державних органів. (Якась тварина зливає дані). Шахраї просять вас або зателефонувати на певний номер, або зайти на зазначений ними сайт , а далі витягують дані по вашим банківським карткам. Як наслідок- з картки зникають кредитні чи ваші власні картки. Я думав вже на таке не ведеться ніхто, але оте довге очікування виплати інколи забирає можливість тверезо міркувати , на що й розраховують шахраї. Наприклад, ви судитись з Мінобороною, а вам несподівано в смс повідомляють, що Міноборони дико вибачається, вийшло непорозуміння і гроші вам вже нараховані. (Такого чуда Не було , й Не буде! Ті будуть гризтись в судах до останньої інстанції) . Так само часто телефонують до родин чи бійців, яким збирають кошти на лікування і просять повідомити певні дані, ніби щоб перерахувати кошти.

Що робимо в таких випадках?

1. Єдиним правильним рішенням є - повне ігнорування. Не вступайте в дискусії з людьми, які телефонують.

2. Якщо ви вчинили вже певні дії або частину дій, негайно зателефонуйте в банк і заблокуйте картку.( Заміна картки потім займе 20 хв..)

3. Якщо все таки ви втрапили на гачок шахраїв - пишіть заяву в поліцію і блокуйте картку.

Щойно спілкувався з представниками Міноборони і соцзахисту - вони ніколи ніяких смс не надсилають, а просто перераховують кошти!

Будьте обережними!" - пише пан Василь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині за два роки на 60 % зменшилась кількість отримувачів субсидій

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити