image
 |  4 20 Серпня 2023 | 23:00

Нідерланди нададуть 42 літаки F-16 Україні після тренування наших пілотів та інженерів

Володимир Зеленський відвідав Нідерланди. Темою візиту були винищувачі четвертого покоління F-16 Fighting Falcon, яких потребує Україна.

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте (Mark Rutte) підтвердив, що Повітряні Сили України отримають від Нідерландів і Данії винищувачі F-16 Fighting Falcon. Поставки були схвалені Державним департаментом США раніше цього тижня.

Володимир Зеленський у Twitter заявив про досягнення домовленості щодо кількості винищувачів, які будуть передані Україні. Так, після навчання пілотів і технічного персоналу Україна отримає 42 літаки четвертого покоління.

Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук раніше заявив, що двоє пілотів зможуть освоїти F-16 Fighting Falcon за чотири місяці, зосередившись не на пілотуванні, а на використанні озброєнь. Навчання вже почалося.

Україна почала готувати інфраструктуру для прибуття в країну F-16. Один літак раніше зміг відвідати Україну і здійснити посадку. Тепер фахівці мають поліпшити злітно-посадкові смуги та створити додаткові оборонні укріплення на аеродромах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити