image
 |  0 19 Лютого 2020 | 18:53

Німеччина має докази причетності РФ до війни на Донбасі

Представник Німеччини при ООН Крістоф Хойсген жорстко розкритикував РФ на засіданні Радбезу та пояснив, що саме вона є винною у порушенні домовленостей, досягнутих у Мінську та в "нормандському" форматі.

Він по пунктах назвав порушення Росією Мінських домовленостей, навів докази причетності Російської Федерації до збройного конфлікту на сході України, у кінці засідання Радбезу заявив, що бойовики на Донбасі - маріонетки Кремля.

Також він зазначив, що, згідно зі словами глави бюро з міграції російського МВС Валентини Козакової, РФ видала російські паспорти 227 жителям окупованої території Донбасу.

"Ось - участь Росії", - заявив Хойзген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський на посаді президента України виконує роль корисного ідіота для Путіна, - депутат Волиньради

Росія звинуватила Україну у "саботажі Мінська" і погрожує зривом "нормандської" зустрічі. У відповідь на це Хойсген наголосив, що саме Росія від самого початку існування цих угод їх цинічно порушує.

Тобто, з самого початку Росія не виконувала Мінські угоди. Всі виклики, з якими потім зіткнулася влада України, виникли, бо Росія порушила перший пункт мінського комплексу заходів і їй вже не довіряли", - заявив Хойсген.

За словами представника Німеччини, Росія не дотрималася пункту про відведення важких озброєнь і обстрілювала українців з артилерії та мінометів, заборонених Мінськими домовленостями калібрів, а також порушила домовленість про доступ ОБСЄ.

У відповідь представник Росії запитав, чи дійсно Хойсген "такий наївний та вірить у те, що на Донбасі усім керують маріонетки Кремля". На що представник Німеччини відповів: "Так, безумовно, віримо".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити