image
 |  85 18 Грудня 2023 | 18:13

Німецькі війська розмістять у Литві, аби стримувати Росію

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус після підписання плану щодо постійного розміщення бригади Бундесверу в Литві для протистояння Росії заявив про "історичний" день та момент.

Про це інформує видання Bild, цитує "Європейська правда".

Вперше в історії сучасної Німеччини Бундесвер на постійній основі розмістить цілу бригаду у Литві – на східному фланзі НАТО, безпосередньо на кордоні з Росією.

"Дорожню карту" – графік цього розгортання – підписали в понеділок міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус і його литовський колега Арвідас Анушаускас.

Під час церемонії підписання Пісторіус говорив про "історичний момент" та "віху", а також підкреслив, що під керівництвом Німеччини буде створена боєздатна бригада, яка стримуватиме Росію.

Анушаускас також не залишив жодних сумнівів щодо того, з ким потенційно доведеться боротись німцям.

"Найбільшою загрозою для нас є агресивна політика Росії", – сказав литовський міністр.

План закріпить наміри двох країн щодо німецької бригади в Литві і подальший курс дій для її повномасштабного розгортання, заявило раніше литовське Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці стали менше довіряти Зеленському

Згідно з планом, німецькі війська прибуватимуть до Литви поступово, починаючи з 2024 року, а завершення розгортання очікується до 2027 року.

План дій був підготовлений спільною робочою групою міністерств оборони Німеччини і Литви.

Ядро німецької бригади складатиметься з п'яти батальйонів, в тому числі танкового і артилерійського.

Загалом Німеччина має намір розмістити в Литві близько 5 тисяч солдатів і цивільних осіб, до яких, як очікують, приєднаються їхні сім'ї на період тривалої ротації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити