image
 |  0 14 Лютого 2019 | 09:58

«Ніяких російських спостерігачів на виборах в Україні не буде», - Геращенко

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила про неприпустимість присутності російських спостерігачів у міжнародних місіях під час президентських і парламентських виборів в Україні.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook. 

"Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде. Це наше суверенне право – захищати Україну від представників країни-агресора, від тих, хто підтримує війну на Донбасі і крадіжку Криму, хто бреше, що "нас там нет", – наголосила Геращенко. 

Вона пояснила, що кожна країна керується виключно своїми національними інтересами, вирішуючи, кого пускати, а кого ні на свою територію. 

"Росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, доки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, не звільнить наших заручників і військовополонених, не забере свою зброю і техніку і не піде геть", - заявила Геращенко. 

Водночас вна висловила глибоке занепокоєння з того приводу, що в офіційному звіті БДІПЛ ОБСЄ щодо моніторингу президентських і думських виборів у РФ немає жодного слова про фальсифікацію їх у Криму, коли окупанти проводять псевдовибори на вкрадених територіях. 

"Й колись ОБСЄ буде соромно за ці подвійні стандарти. А Україна сьогодні допомогає ООН, РЄ, ОБСЄ і іншим міжнародним організаціям не боятися, й не забувати про власні принципи і статути", – підкреслила Геращенко, додавши, що в Україні раді всім іншим міжнародним спостерігачам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіян виключать зі списку спостерігачів на виборах в Україні – ОБСЄ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити