image
 |  7 29 Травня 2022 | 14:24

Ніякого рішення про автокафелію упц мп не прийняла, не дивлячись на те, що вони прагнуть маніпулювати суспільством, - депутат Волиньради

Депутат Волинської облради від ВО "Свобода" висловив свою думку щодо постанови УПЦ від 27 травня 2022 року, через яку дуже багато галасу зараз в інформаційному просторі.

Про це Олександр Бик написав у фейсбуці.

По-перше ніякого рішення про автокафелію ця церква не прийняла, не дивлячись на те, що останні хочуть маніпулювати суспільством, зазначаючи, що стали незалежними. Вони вже останніх 30 років говорять про самоврядність і незалежність своєї церкви від москви, хоча українська людська спільнота розуміє, що це брехлива маніпуаляція церковної колобарантсько-московської номенклатури в Україні. На підтвердження такої своєї маніпуляції московські церковні колоборанти покликаються на п.п.4, 6 , 8 своєї Постанови, де вони вказують на те, що Собор ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви (хоча їх ще ніхто з громадскості не бачив), мав міркування про відновлення мироваріння в Українській Православній Церкві та має намір організовувати свої церковні громади в діаспорі. Оці пункти вони вважають вищим виявом автокефалізму.

По-друге цей Собор відкрито не засудив путіна із своїм кодлом та свого патрона - кривавого патріарха кирила,який благословив путінців на вбивства православних братів в Україні. Такі дії цієї кирило-путінської стечні заслуговували і на найвищу церковну міру покарання - оголошення мерзотникам анафеми. У той же час цей Собор лише засудив війну як порушення Божої заповіді «Не вбивай!», закликав до продовження переговорного процесу між Україною та орками і виразив незгоду з кіріловою позицією щодо війни в Україні.

По-третє, у черговий раз цей Собор церковних колаборантів підтвердив свою згоду із попередніми рішеннями Соборів своїх єпископів та Синоду, піддав критиці дії Константинопольського Патріарха щодо України, наслідком яких стало утворення «Православної Церкви України», "що лише поглибили непорозуміння та привели до фізичного протистояння"; повчально звернулись до ПЦУ, щоб ті усвідомили, що їхній канонічний статус, як він зафіксований у «Статуті Православної Церкви України», є фактично неавтокефальним і що потрібно "вирішити питання канонічності ієрархії ПЦУ адже для Української Православної Церкви, ... є цілком очевидним, що для визнання канонічності ієрархії ПЦУ необхідне відновлення апостольської спадкоємності її єпископів".

Отже, як бачимо із змісту даної постанови синоду УПЦ (фактично РПЦ в Україні) остання залишилась у церковному ієрархічному та ідеологічному підпорядкуванні москви, перетворившись на організацію-колаборанта країни-агресора. Тому державним органам України потрібно якнайшвидше відреагувати на такі дії та прийняти необхідну законодавчу базу про заборону діяльності таких колоборантських організацій в межах нашої країни!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення собору упц мп про оголошення автономії від москви є маневром для самозбереження

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити