image
 |  2 29 Грудня 2020 | 23:31

Novavax розпочала третій етап випробувань вакцини від COVID-19: що відомо

Міжнародна біотехнологічна компанія Novavax почала третю фазу випробувань своєї експериментальної вакцини від коронавірусної інфекції у США.

Про це повідомляє «24 канал».

Novavax оголосила про початок третьої фази випробувань препарату NVX-CoV2373, що є одним з кандидатів на вакцину від коронавірусу. Про це повідомили у компанії.

В умовах пандемії COVID-19, що бушує по всьому світу, це випробування є дуже важливим кроком у створенні глобального асортименту безпечних і ефективних вакцин для захисту всього населення в світі, – сказав президент і головний виконавчий директор Novavax Стенлі Ерк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Білорусі почалась вакцинація від СOVID-19 російським «Супутником V»

Третій етап проводиться за підтримки американських партнерів і уряду США під егідою операції Warp Speed. Наразі очікується, що в ньому візьмуть участь 30 тисяч осіб більше ніж у сотні міст США і Мексики.

З них дві третини отримають щеплення з інтервалом в 21 день, а іншим дадуть плацебо. Попередні результати тестування очікуються в першому кварталі 2021 року.

На першій і другій фазах випробувань вакцина дала обнадійливі результати з ефективності та безпеки.

До завершальної фази випробувань залучені і Національний інститут алергії та інфекційних захворювань, Національний інститут здоров'я (NIH), спеціалізовані установи МОЗ і Міноборони США.

Компанії, які проводять дослідження вакцини

Novavax стала п'ятою компанією, яка проводить дослідження для виготовлення нової вакцини на території Сполучених Штатів. Компанії Pfizer і Moderna вже пройшли відповідні процедури тестування і прийняття американським регулятором своїх вакцин від COVID-19.

Компанії AstraZeneca і Johnson & johnson третю фазу випробувань в Сполучених Штатах проводять з вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії випробовують препарат, який миттєво захищає проти COVID-19

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити