image
 |  2 2 Серпня 2018 | 17:44

Нове життя Старого міста: у Луцьку стартує грантовий проект

1 серпня 2018 року у місті Луцьку розпочалась реалізація грантового проекту “Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Любліна і Луцька”. Виконавчий комітет Луцької міської ради, який виступає головним бенефіціаром проекту, впроваджуватиме його спільно з Ґміною міста Люблін Республіки Польща.
Про це "ВолиньUA" повідомляє прес-центр Луцькради.
Фінансування проекту здійснюватиметься в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща–Білорусь–Україна 2014–2020 Європейського інструменту сусідства. Загальний бюджет проекту – 1 676 398 євро, з них бюджет заходів у місті Луцьку становить 1 149 209 євро. Для реалізації проекту Луцьк отримає 1 034 283 євро грантових коштів, а 114 926 євро виділять з місцевого бюджету для забезпечення власного внеску у розмірі 10 % від загального бюджету.
Проект передбає масштабні інфраструктурні роботи з реставрації пам’яток історії та культури у Луцьку і Любліні, а також заходи з обміну досвідом, навчання, промоційні події щодо збереження, розвитку та підвищення туристичної привабливості об’єктів спадщини.

Основні заходи проекту, які впроваджуватимуть у Луцьку:
– реставраційні та відновлювальні роботи об’єктів: вежа Чорторийських з муром, Монастир єзуїтів і підземелля;
– облаштування музею-майстерні лицарства та середньовічних часів у відреставрованій вежі Чорторийських і підземеллях Монастиря єзуїтів;
– проведення польсько-української конференції “Досвід ревіталізації та промоції історико-культурної спадщини”;
– проведення інформаційної кампанії.
Основні заходи, які реалізують у партнерському місті Люблін:
– ревіталізація Готичної башти;
– проведення двох польсько-українських фестивалів під відкритим небом “Фестиваль легенд” з метою промоції історії міст Луцька і Любліна та невідомих історичних пам’яток;
– проведення інформаційної кампанії;
– організація тренінгів.
Заходи проекту носитимуть транскордонний характер, сприятимуть поглибленню співпраці між містами-побратимами Луцьком і Любліном, забезпечать взаємну промоцію туристичного потенціалу обох міст.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 книг для спекотного серпня

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити