image
 |  7 13 Грудня 2022 | 15:19

Новини від регуляторів США та Європи впливають на курс пари долар-євро

Продаж євро стане прибутковою наприкінці цього тижня, оскільки позиції долара будуть підсилені відомостями про темпи інфляції та розмір ключової ставки. Гривня зберігає крихку стабільність.

Коливання курсів долара та євро очікується у середині грудня

Останнім часом курс гривні до основних валют дещо стабілізувався, але валютний ринок чекають нові потрясіння. Джерелом нестабільності на цьому тижні стане динаміка пари долар-євро. Всі, хто буде спроможний передбачити це співвідношення, заробить чимало грошей.

Що відбувається на валютних ринках

Курси долара та євро залежатимуть від новин, які будуть отримані на цьому тижні, а саме:

  • з понеділка фінансисти чекають даних про споживчу інфляцію у США;
  • 14 грудня ФРС оприлюднить рішення про відсоткову ставку;
  • 15 грудня такі самі відомості слід чекати від ЄЦБ.

Вже у п’ятницю курс валют охопила лихоманка. Графіки упевнено свідчать, що позиції євро підвищуються відносно долара. Фахівці вважають, що до кінця тижня ймовірне посилення цієї тенденції. Відслідкувати зміни можна на https://meta.ua/finance/kurs/ - курс валют зображено у зручних графіках, а також показано різницю між банками та пунктами обміну.

У США очікується підвищення ставки на 0,5 чи 0,75%. Є відомості, що темпи американської інфляції дещо знизилися. Тож, якщо раніше прогнозувалося, що ставка зросте до 4,75% річних, то тепер частіше говорять про її зростання тільки на 0,5%.

У Європі, де залежність від російських енергоносіїв все ще намагаються подолати, інфляційні процеси менш контрольовані. Тож тут ключову ставку можуть підвищити на 0, 75% та навіть на 1% - до 3% річних. Тож українським експортерам варто взяти до уваги можливі вигоди від продажу євро наприкінці поточного тижня.

Фактори впливу на український ринок валюти

Традиційно курси валют в Україні залежать від поведінки Нацбанку та ситуації на фронті. Очікується, що дефіцит пропозиції долара по встановленому НБУ курсу 36,9343 грн буде закритий регулятором. Значно впливає на коливання курсів загроза обстрілів громадянської інфраструктури з боку агресора, яка залишається дуже високою.

Позитивними факторами можна вважати зростання обсягів продажу українського збіжжя, а також плідну працю IT сектора. Все це сприяє притоку валютних надходжень на міжбанк та росту ВВП, а також пожвавлює економічні процеси у країні. Міжнародні партнери не припиняють регулярних вливань фінансової допомоги в український бюджет. Це значно покращує стан соціальної сфери. Тож значних коливань курсу гривні найближчим часом не очікується.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити