image
 |  2 29 Липня 2020 | 16:05

Новий Генконсул Польщі в Луцьку захотів відкрити в школах міста польські класи

У Луцькому консульському окрузі немає польської школи, а також немає польського класу, який, відповідно до законодавства України, зараховувався до освіти меншин. Це, зокрема, пов’язано з невеликою кількістю людей польського походження, що проживають в окрузі.

Про це повідомляє «Конкуpент» з посиланням на сайт польського Сейму.

Про це розповів новий Генконсул Республіки Польщі в Луцьку Славомір Мішяк.

З іншого боку, зауважив він, простежують зростання інтересу до вивчення польської мови. Особливо як до другої іноземної мови в українських початкових школах.

«Зважаючи на такий великий інтерес до вивчення польської мови, я вважаю, що варто розглянути питання про створення 1-3 класів в одній з українських початкових шкіл, де більшість предметів української навчальної програми викладалися б польською мовою. Особисто я маю такий досвід із Бреста, і він дуже успішний.

В Україні з четвертого класу польська мова викладається як друга іноземна мова. Тому це було б гарною основою. А з четвертого класу можна було б почати більш поглиблене вивчення польської мови, а не з самого початку. Дефіцит персоналу (викладачів) – значна проблема, яка перешкоджає ефективному навчанню», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща, Литва та Україна створили «Люблінський трикутник»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити