image
 |  0 28 Липня 2020 | 13:28

Польща, Литва та Україна створили «Люблінський трикутник»

Польща, Литва та Україна створили новий формат тристоронньої співпраці «Люблінський трикутник».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що він стане важливим елементом зміцнення центральної Європи і України, як повноправного члена європейської та євроатлантичної родини народів.

«Сьогодні ми створюємо «Люблінський трикутник». Це формат, який стане важливим елементом розвитку і зміцнення центральної Європи, але також зміцнення України, як повноправного члена європейської та євроатлантичної родини народів», – сказав Кулеба.

За його словами, «Люблінський трикутник» зосередиться на поглибленні взаємодії між трьома країнами.

«Але ми також бачимо велику перспективу в тому, щоб «Люблінський трикутник» став інструментом ангажування тих країн, які потребують більш тісних контактах із Заходом, загальноєвропейськими структурами. І ми з колегами будемо допомагати нашим сусідам, нашим друзям більш активно взаємодіяти в цій сфері», – зазначив міністр.

Кулеба додав, що співпраця України, Польщі, Литви буде тільки розширюватися, і не буде обмежуватися тільки питаннями оборони.

«Ми будемо говорити про економіку, торгівлю, інвестиції, інфраструктуру, туризм – про все те, що здатне ще тісніше об'єднати наші країни, зробити центральну Європу ще сильніше, зробити Європу в цілому ще сильніше в тій великій боротьбі, яка розгортається в світі», – зазначив глава МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветеран війни на Донбасі розповів, як військові зустрічали «наглядачів» оголошеного перемир'я

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити