image
 |  4 28 Квітня 2020 | 18:51

Новий спалах COVID-19 на Тернопільщині: у геріатричному центрі захворіли майже всі пацієнти та медики

У Тернопільській області майже усі пацієнти закладу для людей похилого віку і медичний персонал захворіли на коронавірус.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У селі Бариш Бучацького району, де діє геріатричний центр та амбулаторія, на коронавірус захворіли 16 із 19-ти його пацієнтів. COVID-19 виявлено у 12 із 18 осіб персоналу. До Бучацької центральної районної лікарні доставлено 91-річну жінку», - сказав телефоном директор «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Бучацької районної ради Сергій Головецький.

За його словами, решту недужих медичний персонал доглядає у пансіонаті. Деякі медики пішли на самоізоляцію вдома, інші – в окремих кімнатах цілодобово перебувають в окремих кімнатах нової амбулаторії. 

Він запевнив, що очолюваний ним Центр, як і амбулаторія у Бариші, має все необхідне, аби медики могли діяти у такій ситуації згідно із протоколом МОЗ України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У світі розробляють 120 проєктів вакцин проти COVІD-19 – вісім уже випробовують на людях

Як повідомляв Укрінформ, у Почаївській психоневрологічній лікарні кількість інфікованих коронавірусом зросла до 36. Більшість – пацієнти-чоловіки, які лікуються у закладі. Занедужало майже усе відділення, а жіноче , де 33 пацієнтки і яке розміщене на іншому поверсі, - наразі закрили на ізоляцію. 

Станом на 28 квітня в Тернопільській області зафіксовано 664 випадків захворювань на коронавірус, померло 12 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці просять передати Києво-Печерську лавру ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити