image
 |  7 11 Листопада 2020 | 08:32

Нового голову ОТГ від «Слуги народу» спіймали на хабарі

Чиновник нібито вимагав гроші від переможця тендеру на проведення ремонту місцевих доріг. Розмір хабара склав 10% від суми раніше укладеного з підрядником договору.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це повідомив у Facebook глава Закарпатської ОДА Олексій Петров. Попеліч балотувався на нинішніх місцевих виборах до Воловецької ОТГ від політичної партії «Слуга народу» й переміг.

«Не раз говорив раніше і повторю ще раз: для мене немає «своїх» чи «чужих». Михайло Попеліч виграв вибори як кандидат від «слуг народу», однак партійна належність не дає імунітету нікому, і особливо, коли йдеться про хабарі, «відкати» й розкрадання бюджету», – написав Петров.

Він також зазначив, що не захищатиме хабарників. Петров закликав правоохоронців з усією суворістю та професіоналізмом поставитися до розслідування таких справ.

«Політика – це не бізнес. І про це я попереджаю всіх новообраних голів громад і депутатів! Думаю, ви це усвідомили вже», – резюмував Петров.

Подробиці затримання Попеліча розповів журналіст Віталій Глагола в Telegram. За його словами, схема була в сфері відновлення дорожньо-транспортної інфраструктури регіону.

Чиновник нібито вимагав гроші від переможця тендеру на проведення ремонту місцевих доріг. Розмір хабара склав 10% від суми раніше укладеного з підрядником договору.

«У разі відмови Михайло Попеліч погрожував підприємцю не підписати акти виконаних робіт. Для передачі «відкату» чиновник залучив свого знайомого в якості посередника. Їх затримали під час передачі «відкату», – повідомив журналіст.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Служба безпеки України спіймала на хабарі голову Чернігівської районної державної адміністрації Сергія Журмана. Чиновник, який також є депутатом Чернігівської обласної ради, вимагав 10 000 доларів США в місцевого жителя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2021 від Зеленського такий же абсурдний, як і його політика

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити