image
 |  20 3 Січня 2023 | 21:08

О. Сич порадив М. Моравецькому спочатку засудити Пілсудського в Польщі, а вже потім думати, чи варто братися за осуд Бандери в Україні

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що хоче порушити питання «героїзації» Степана Бандери.

Голова Івано-Франківської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Сич сказав, що ця заява є настільки безпардонним втручанням у наші внутрішні справи й порушенням українського суверенітету, що можна заціпеніти від псевдодемократичного фальшу Моравецького!

Про це написав Олександр Сич на сторінці у facebook.

"А може очільник польського уряду вже приміряє для Польщі щойно звільнену московщиною роль "старшого брата" України?!

А чи йому сняться лаври Пілсудського й він мріє про такі ж теплі відносини з Путіним, які той мав з диктатором-близнюком Гітлером? Настільки теплі, що Гітлер навіть приїздив на похорони Пілсудського!…

Порада Моравецькому - спочатку засудити Пілсудського в Польщі, а вже потім думати, чи варто братися за осуд Бандери в Україні!..." - зазначив Сич.

Зазначимо, що причиною такої скандальної реакції голови польського уряду став пост Верховної Ради у Twitter від 1 січня, де було розміщено фото головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного під портретом керівника УПА Степана Бандери.

«До будь-якої героїзації або навіть згадки про Бандеру ми ставимося вкрай критично, дуже негативно. У моїй першій розмові з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем після того, що сталося, я говоритиму про це дуже і дуже однозначно», — заявив Моравецький.

Водночас він зазначив, що вважає Бандеру “ідеологом злочинних часів, часів війни”, коли відбулися “страшні українські злочини”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити