image
 |  4 3 Червня 2020 | 09:33

«Оберіг» направить персональне запрошення на фестиваль «в’язню сумління» Андрію Антоненку

Почесним гостем Всеукраїнського фестивалю авторської пісні та співаної поезії «Оберіг-2020» члени оргкомітету хочуть бачити Андрія Антоненка, котрий, на думку організаторів, сьогодні є «в’язнем сумління» репресивної системи Арсена Авакова.

Про це стало відомо під час організаційного засідання оргкомітету «Оберегу-2020», яке відбулося під головуванням першого заступника голови Волинської обласної ради, свободівця Юрія Поліщука.

Пропозицію запросити на фестиваль Андрія Антоненка вніс заступник голови оргкомітету фестивалю, депутат обласної ради від ВО «Свобода» Сергій Сівак. Він також запропонував присутнім переглянути відео кліпу пісні «Сенс» Андрія Антоненка, записану українськими митцями на Radio Rocks.

«Андрій Антоненко сьогодні перебуває в Лук`янівському CІЗО як підозрюваний по справі Шеремета. Хоча, на моє глибоке переконання, ці звинувачення є надуманими і сфабрикованими. Ні я, ні всі, з ким мені доводиться спілкуватися, ніколи не повірять у те, що Антоненко міг вчинити речі, які йому фабрикують. Ми бачимо, скільки митців уже стали на його захист, і наш земляк, лучанин Сашко Положинський у їх числі. Вважаю, що ми теж не можемо залишатись осторонь таких справ», – аргументував свою ініціативу Сергій Сівак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антоненко дав пораду Авакову «ефектно вискочити» зі справи Шеремета

Таку ж позицію підтримав і голова Оргкомітету двох перших відроджених «Оберегів», депутат обласної ради Олександр Пирожик (фракція ВО «Свобода»). Він вважає, що запрошення Андрія Антоненка на «Оберіг» буде серйозною моральною підтримкою Андрію Антоненку, котрий на сьогодні є «в’язнем сумління» репресивної системи теперішнього міністра МВС Арсена Авакова. І в цьому, на думку депутата Пирожика, – ще одна, глибинна місія фестивалю «Оберіг»: бути оберегом для таких патріотів, як Андрій Антоненко.

Після обговорення члени оргкомітету фестивалю одноголосно вирішили надіслати Андрію Антоненку персональне запрошення на «Оберіг». Якщо найближчим часом Антоненка не звільнять, персональне запрошення буде направлене в Лук’янівське СІЗО та передане адвокатами Антоненка.

Нагадаємо, що «Оберіг-2020» запланували провести на Волині 8-10 жовтня. У складі журі фестивалю хочуть бачити братів Капранових та Богдана Бенюка, а серед почесних гостей – Тараса Петриненка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли у Луцьку цьогоріч відбудеться фестиваль «Оберіг-2020»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити