image
 |  0 26 Липня 2021 | 08:19

Обіцяють театралізоване дійство: на Волині відбудеться «Торчинський ярмарок»

31 липня на Центральній площі волинського селища Торчин відбудеться театралізований фестиваль «Торчинський ярмарок».

Про це йдеться на сторінці фестивалю в мережі Фейсбук.

"Ви чуєте, як долинає гомін натовпу й дзенькіт монет? Це закликає до себе «Торчинський ярмарок» – дійство, що 31 липня перетворить Торчин на сцену грандіозних видовищ🎊

🎭Театралізований фестиваль «Торчинський ярмарок» перенесе нас у середину 16 століття до дня, коли містечко отримало магдебурзьке право, а з ним – привілей проводити ярмарки.

На них з’їжджалися купці й мандрівні актори з усіх усюд, а театрально-циркові дійства користувалися небувалою популярністю🎪 Ми пройдемося локаціями – століттями розвитку Торчина й околиць і будемо вражені історією, що оживає", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові остаточно демонтували комуністичний монумент слави (ФОТО, ВІДЕО)

"На нас чекають середньовічні фарси, театралізовані дійства, пересипані розповідями про місцеву історію, танці, ремісничі видовиська, квести й фотосесії, багато музики, бувальщини й побрехеньок🎺 А ще - великий ярмарок за участі майстрів народних ремесел та виробників харчової продукції нашого регіону.

📣Від сьогодні й до самого фестивалю будемо розповідати історичні оповідки й легенди про Торчинську громаду, місцевих майстрів, гучних гостей, виробників, що частуватимуть наїдками й напоями, аби й гадки не було не відвідати Торчин в цей день!" – додають організатори.

Організовують фестиваль Мистецьке об'єднання "стендаЛь" та Торчинська громада. Театралізація - незалежний театр ГаРмИдЕр за підтримки партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Український культурний фонд, Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (USAID КЕУ), Державне агентство розвитку туризму України.

Вхід ярмарок обіцяють безкоштовний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині біля озера продають земельну ділянку

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити