image
 |  5 10 Серпня 2020 | 18:08

Очільник Міносвіти зплагіатив дисертаційну статтю

Виконуючого обов'язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета звинуватили у плагіаті. Підставою стала його стаття 2007 року "Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств", на одній із яких базується дисертація.

Аналіз статті науковцями Юрієм Бойко та Василем Садовим виявив суцільні збіги тексту з працею Людмили Гончаренко "Процесс обеспечения экономической безопасности предприятия" і підручником "Економіка підприємства" за редакцією Сергія Покропивного, повідомляє портал "Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях"

"Шкарлет переписує текст статті російської професорки Людмили Петровни Гончаренко (у перекладі українською), надрукований 2004 року, і цієї роботи у переліку літератури в статті Шкарлета немає. Таким чином, маємо приклад нахабного академічного плагіату", - зазначають на порталі й наводять докази.

У порівняльній таблиці в першому стовпчику наведені фрагменти статті доктора економічних наук С. Шкарлета, у правому – джерело, з яким виявлено збіги. Жовтим кольором показані повні збіги, бірюзовим – синоніми та перефразування.

Статтю в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета назвали суцільним плагіатомСтаттю в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета назвали суцільним плагіатомСтаттю в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета назвали суцільним плагіатом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Білорусі. Загинув чоловік, якого збив автозак

Науковці підсумовують, що збіги з чужими працямями виявлені на 7 сторінках із восьми що становить 87,5%. Наголошують, що це вже 8-й аналіз академічного плагіату Шкарлета.

Сам посадовець в інтерв'ю "Радіо Свобода" заперечив факти плагіату і зазначив, що "будь-яка програма покаже співпадіння, покаже певні широковживані слова. Математичні формули взагалі "б'ються" як плагіат, таблиці "б'ються", як правило, як повний плагіат".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити