image
 |  5 8 Березня 2021 | 20:48

«Од баби Соні»: Волинянка в'яже теплі шкарпетки солдатам і передає записки на передову (ВІДЕО)

Понад 200 пар шкарпеток передала військовим бабуся-волонтерка із села Забороль Луцького району Софія Гайдай. Їй 89 і останні п’ять років жінка в’яже шкарпетки бійцям на схід.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Щоб допомогти солдатам пенсіонерка розпустила усі свої теплі светри. Нитки приносять також рідні та знайомі.

«Почула по телевізору і побачила, що як там бідують ті солдати, як вже їм там холодно в окопах. Я бачила біду, я війну пережила. Я бачила побитих так солдат, як у полі снопи лежать», - розповідає літня волонтерка.

За день вив’язує одну шкарпетку.

«У кожну пару кладу записочку: «Хай тебе, дитино, Бог береже. Щасливо вертайся до дому. Од баби Соні», - каже волонтерка.

Завдяки запискам, на передовій жінку теж кличуть бабою Сонею.

Софія Гайдай розповіла: 30 років пропрацювала у колгоспі дояркою, заробила орден і поліартрит – хворобу суглобів. Пам’ятає воєнне дитинство і як радянська влада вивозила людей на Сибір.

«Яке то було знущання над тією Україною» Я все геть пам’ятаю. У мене два брати у тюрмі загинули. Ми ж тепер за те боремося, щоб перемогла Україна», - каже пенсіонерка.

Нині жінка в'яже чергову партію шкарпеток. Їх передасть на передову через капелана Віталія Антонюка. Подарунки від Софії Гайдай чоловік вже відвозив у Попасну, Мар’їнку, та Красногорівку.

«Це тепло рук цієї бабусі, яка в’язала, яка передавала цю любов свою до тих бійців. Вони казали, щоб я бабі Соні обов’язково передавав привіт», - розповідає військовий капелан.

Волонтерка зізнається, мріє дожити до перемоги України. Каже хоче відправити солдатам ще більше теплих речей, але в'язати швидше заважає поліартрит - хвороба суглобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже півтисячі шкарпеток зв’язала для воїнів волонтерка з Володимира

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити