image
 |  2 7 Липня 2019 | 12:19

Один з віце-прем’єрів організував корупційну схему, — СБУ

У Службі безпеки України заявили, що один з віце-прем’єр-міністрів організував розкрадання коштів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що високопосадовець Кабміну лобіював призначення на посади керівників комунальних підприємств довірених осіб», — йдеться у повідомленні.

Ці особи, як стверджує СБУ, діяли в змові з приватними підприємцями, яких також контролював віце-прем’єр, і привласнили бюджетні кошти в особливо великих розмірах під час виконання ремонтно-будівельних робіт.

«Зловмисники вносили в акти виконаних робіт недостовірні дані щодо вартості робіт та послуг, цін на матеріали та заробітної плати працівників, які фіктивно оформлені на підприємствах», — уточнили в службі.

Працівники СБУ провели обшуки в офісах комунальних підприємств та комерційних структур, які розташовані у Вінниці, Києві та Полтаві, і вилучили документацію та комп’ютерну техніку.

Читайте також: Політична проституція як засіб кар’єрного зростання

Зазначимо, що наразі в Україні віце-прем’єрами є Степан Кубів, який також займає пост міністра економічного розвитку, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Володимир Кістіон, В’ячеслав Кириленко, Павло Розенко та Геннадій Зубко, який також займає посаду міністра регіонального розвитку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити