image
 |  2 25 Травня 2021 | 20:39

Окрім Луцького спиртзаводу, в Україні приватизували ще 3 об’єкти ДП «Укрспирт»

Долю Луцького спиртзаводу у травні 2021 року повторили ще 3 виробництва спиртової галузі, зокрема було приватизовано ще три об’єкти ДП “УКРСПИРТ”, загальна вартість продажу яких склала 205 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Мінекономіки, - пише agronews.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ Луцьку продають завод

Так, 14 травня відбувся аукціон з продажу майна Рава-Руського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт”. За об’єкт приватизації на торгах змагалися двоє учасників, а стартова ціна зросла з 27,7 млн грн до 31,7 млн грн.

Новий власник після заключення договору отримає комплекс будівель та необхідне обладнання для виготовлення спирту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький спиртзавод придбала за 54 мільйони будівельна компанія

Також, 20 травня на аукціоні ДП “Прозорро.Продажі” було приватизовано майно Іваньківського МПД та зберігання спирту. На об’єкт приватизації на торгах претендували 6 компаній, а стартова ціна зросла у 4,4 рази – з 20,4 млн грн до 90 млн грн. Запекла боротьба тривала протягом всіх раундів, фінальні ставки учасників різнилися всього в 1 гривню. Новий власник отримає, зокрема, будівлі дріжджових цехів, підробно-варильного відділення і майстерень.

Крім того, 21 травня відбувся онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Вишняківського МПД та зберігання спирту, за результатами якого до держбюджету мають надійти 83,6 млн грн. За право власності на відкритих торгах змагалися 3 учасників, які збільшили ціну в 3,9 рази зі стартових 21,2 млн грн до 83,6 грн.

Актив розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області та у місті Хорол, підприємство має всі необхідні засоби для виготовлення спирту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі муніципали назвали загальну суму штрафів за продаж сурогату за 4 місяці (ФОТО)

У Мінекономіки кажуть, що успішна приватизація цих активів є частиною демонополізації ринку виробництва спирту, що стартувала у 2020 році. Загалом за результатами 2020-2021 років до державного бюджету має надійти вже близько 1,5 млрд грн від приватизації спиртових активів, а найголовніше – розпочалося формування нового ринку спирту.

Загалом на приватизацію держава виставить 41 МПД, що входять до держпідприємства “Укрспирт” та ще 37 об’єктів, що об’єднані в концерн “Укрспирт”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити