image
 |  0 14 Січня 2019 | 13:34

Окупанти хочуть судити українських моряків у закритому режимі, - адвокат

Команда адвокатів військовополонених моряків клопотатиме про проведення засідання з обов'язковим допуском ЗМІ, представників посольств іноземних держав, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, а також родичів українських моряків.

Про це пише УНІАН.

Слідче управління ФСБ РФ просить провести в закритому режимі судові засідання щодо запобіжного заходу полоненим українським морякам. Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці у Facebook. Читайте також У РФ не відкидають можливості обміну захоплених українських моряків - росЗМІ "Позиція команди захисту військовополонених українських моряків - відкриті і прозорі судові засідання, які відповідають принципам гласності при здійсненні судочинства, з обов'язковим допуском на них ЗМІ, представників посольств іноземних держав, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової, а також родичів військовополонених моряків", - сказано в повідомленні.

За його словами, команда адвокатів військовополонених моряків заявлятиме відповідні клопотання. "Якщо російській владі нема чого боятися і приховувати в справі військовополонених українських моряків, то навіщо слідство просить суд провести засідання в закритому режимі?" - додав Полозов. Як повідомляв УНІАН, вранці 25 листопада 2018 року Росія заблокувала проходження до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь.

При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися в Одесу, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців. Троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч.3 ст.322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів «Лефортово» і «Матроська тиша».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не дають ліків пораненим українським морякам, - Денісова

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити