image
 |  4 15 Квітня 2020 | 23:39

Окупанти приховують смертність від Covid-19 в ОРДЛО, – Мінреінтеграції

Окупанти приховують смертність від Covid-19 в ОРДЛО. Летальні випадки з яскраво вираженою симптоматикою коронавірусу були зафіксовані на окупованих територіях ще у березні.

Про це інформують у Мінреінтеграції.

Зазначається, що станом на ранок 15 квітня окупаційні адміністрації визнали таку кількість випадків інфікування коронавірусом: у Криму – 34 (понад 2,7 тис. осіб у різних режимах медичного нагляду); у Севастополі – 8 (понад 1,3 тис. відповідно); в ОРДО – 22 (близько 9 тис. відповідно); в ОРЛО – 16 (близько 4 тис.).

«При цьому наявність летальних випадків на усіх ТОТ заперечується. Однак, за наявними відомостями, вказана статистика не відповідає дійсності, рівень захворюваності вищий. Зокрема, летальні випадки з яскраво вираженою симптоматикою коронавірусу були зафіксовані на території ОРЛО ще у березні. 4 квітня від коронавірусу помер громадянин в Амвросіївській лікарні (територія ОРДО), однак цей факт приховується, уся медична документація вилучена», - поінформували у Мінреінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умисний геноцид? Російська церква заборонила масові заходи усім своїм парафіям, окрім РПЦ в Україні (ДОКУМЕНТ)

Уточнюється, що після розголосу в ЗМІ про випадок в Амвросіївці окупаційні адміністрації в ОРДЛО вживають додаткових заходів для приховування правди.

«Лікарів змушують підписувати зобов’язання про нерозголошення інформації, фізично блокують у медичних закладах разом з інфікованими, як це, наприклад, сталося 11 квітня з Рудничною лікарнею в м. Макіївка та у клінічній лікарні №16 у м. Донецьк. В усіх летальних випадках з симптомами коронавірусу зазначаються інші причини смерті», - наголошується у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«З ким поведешся...»: нардеп Новинський заражений коронавірусом

Як повідомлялося, станом на 9:00 15 квітня в Україні лабораторно підтверджено 3764 випадки Covid-19, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити