image
 |  5 15 Квітня 2020 | 08:32

Умисний геноцид? Російська церква заборонила масові заходи усім своїм парафіям, окрім РПЦ в Україні (ДОКУМЕНТ)

У храмах РПЦ в Україні минулої неділі проходили служби з масовою участю парафіян. Служителі неодноразово публічно закликали своїх парафіян ігнорувати норми карантину, відвідувати богослужіння і причащатися. 

Тим часом, як інформує 5 канал, у Росії духовенство закликає парафіян до домашньої молитви.

За інформацією від священнослужителів РПЦ в Україні, які мешкають на тимчасово окупованій території Донецької області, у самій Росії Данилов монастир, що є резиденцією московського патріарха Кіріла, 8 квітня розіслав циркуляр по всіх російських митрополіях та єпархіях із зазначенням утриматися від масових заходів в релігійні свята, у тому числі Великодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Києво-Печерська лавра стала вогнищем коронавірусу: хворих побільшало

Підтвердженням тому священнослужителі з окупованих територій надали зазначений циркуляр, який надійшов у кінці минулого тижня до Шахтинської єпархії РПЦ. Водночас вони відзначили, що даний циркуляр не надходив у РПЦ в Україні, а був тільки розісланий по території Росії та окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від коронавірусу помер 40-річний монах із Почаївської Лаври, – нардеп

"Керуючись благословенням Святійшого Патріарха, духовенство закликає парафіян до домашньої молитви до зняття обмежень, введених владою. Це стосується в тому числі днів Страсної седмиці і свята Святої Пасхи", – йдеться в документі.

Подвійні стандарти РПЦ – на території України парафіян РПЦ закликати до відвідування богослужінь в умовах карантину, а в самій Росії давати вказівки максимально дотримуватися карантину і самоізолюватись – варто розглядати як диверсію, спрямовану на погіршення епідеміологічної ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 195 тисяч євро: Волинський священик розповів, скільки коштує ризниця намісників Лаври, які просять про фінансову допомогу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити