image
 |  2 9 Листопада 2019 | 08:18

Політв'язні і репресовані вшанували в Луцьку пам'ять українських жертв окупаційних режимів

З ініціативи Волинської ветеранської Спілки політв'язнів і репресованих 8 листопада у Луцьку вшанували пам'ять жертв вивезених із рідної Волинської землі українців.

Як інформує власкор «ВолиньUA», учасники ветеранських спілок зібралися на місці колишньої станції «Луцьк», що на вулиці Яровиця, де встановлена пам'ятна дошка депортованим українцям, вивезеним з Волині. З початком російської репресивної операції «Захід» восени 1945 року українських патріотів з Волині масово вивозили до Сибіру, Далекого Сходу та Північного Казахстану. 

Присутні поклали квіти до пам'ятного знаку, згадали про ті непрості події. Серед них – голова Волинської ветеранської Спілки політв'язнів і репресованих Валерій Семенюк, заступник голови Спілки Олександра Бондар, Почесний голова Волинського Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура Василь Кушнір, голова Волинського відділення Союзу українок Любов Ганейчук, голова ГО «Діти репресій» Антон Ступак, депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода» Віктор Ящук, інші активісти.

Волинської ветеранської Спілки політв'язнів і репресованих Валерій Семенюк нагадав, що з ініціативи фракції ВО «Свобода» Волинська обласна рада ще в лютому 2017 року прийняла рішення №10/35 «Про вшанування на території Волинської області пам`яті українських жертв окупаційних режимів». Із його слів, теперішня влада не хоче їх вшановувати, бо зайнята більш меркантильними питаннями – подальшого пограбунку української нації. Намагаючись відібрати в нас найцінніше, що залишилось, – дозволити розпродаж української землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Земельний» візит ЗЕ-команди на Волинь закінчився провально

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити