image
 |  5 18 Липня 2021 | 11:42

Олімпійські Ігpи-2020: Шість із восьми волинських олімпійців вирушили на тренувальні збори

Шестеро з восьми учасників від Волині на Олімпійських Іграх-2020 вирушили на тренувальні збори і готуються до від'їзду у Японію.

Про це «Суспільному» розповів голова відділення Національного олімпійського комітету на Волині Роман Карпюк.

На Олімпіаду спортсмени вирушатимуть у різний час.

Шестеро представників Волині: Марія Повх, Юрій Вандюк, Яна Беломоїна, Данило Даниленко, Ірина Климець і Марія Сахарук перебувають на зборах.

Одна з учасниць від Волині, дзюдоїстка Анастасія Турчин вже прибула у Токіо. Нині спортсменка, разом з колегами перебуває в Олімпійському селищі.

Наразі на Волині лишається один олімпієць – Іван Банзерук, який щойно повернувся з попередніх зборів, які проходили у горах. Після короткого відпочинку спортсмен теж поїде в Олімпійський навчально-спортивний центр «Конча-Заспа».

Разом зі спортсменами на Олімпійські Ігри-2020 у тренерському складі поїдуть одразу двоє наставників з Волині. Це Валентина Борисюк, яка тренує легкоатлетку Марію Сахарук та Володимир Яловик – наставник Івана Банзерука.

«Це вперше наші тренери поїдуть на Олімпіаду. Думаю їх присутність допоможе не лише нашим спортсменам, а й усій збірній», – каже представник НОК України на Волині Роман Карпюк.

Що відомо

На початку липня Україна назвала остаточний склад спортсменів, які виступлять на Олімпійських Іграх у Токіо. На Олімпіаді в Токіо виступлять 157 українських спортсменів. Вони будуть представлені у 26 видах спорту.

Олімпіада-2020 стартує 23 липня у Токіо та триватиме до 8 серпня. На Іграх виступлять восьмеро волинян. Учасники з Волині представлятимуть Україну у чотирьох видах спорту.

Олімпійські Ігри у Токіо проходитимуть без уболівальників. Влада Японії у четвер, 8 липня, оголосила про продовження надзвичайного стану в Токіо та ще кількох префектурах до 22 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин став срібним призером чемпіонату серед юніорів у каное

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити