image
 |  0 16 Листопада 2020 | 20:30

Опечатану через московських попів церкву на Волині передали ПЦУ

Будівлю Свято-Михайлівського храму в селі Біличі Іваничівського району передали в користування релігійній громаді Православної церкви України.

Відповідне розпорядження голови Волинської ОДА, датоване 13 листопада, підписав перший заступник голови Сергій Мовенко. 

У документі йдеться, що культову споруду, пам’ятку архітектури місцевого значення (охоронний № 140-ВЛ), яка розташована у селі Біличі Іваничівського району Волинської області, передають у постійне безоплатне користування для релігійних потреб Свято-Михайлівській релігійній громаді Православної церкви України села Біличі.

Розпорядження видане на звернення настоятеля місцевої Свято-Михайлівської релігійної громади Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встеляли стежку квітами: Луцький Михаїл відвідав церкву в селі вперше після її воз’єднання із ПЦУ (ФОТО)

Як нагадують "Волинські новини", у лютому 2019 року релігійна громада села Біличі проголосувала за перехід до ПЦУ, але місцевий священик на збори не прийшов. Релігійну ромаду перереєстрували, проте інша сторона подала до суду.

З тих пір, два роки, у громаді точились суперечки, кому має належати місцевий храм – Свято-Михайлівська церква. 

26-го вересня цього року на території храму стався конфлікт між прихожанами ПЦУ та УПЦ. Одні хотіли потрапити до храму, інші їх не пускали.

В результаті на місце викликали поліцію, яка опечатала приміщення. Наступного дня богослужіння відбулося біля зачинених дверей храму. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити