image
 |  5 31 Грудня 2022 | 12:52

Опитування: майже 80% поляків вважають війну в Україні загрозою для своєї держави

Більш як три чверті жителів Польщі вважають, що війна в Україні загрожує безпеці їхньої країни. Це на три відсотки більше, ніж у попередньому році.

Такі результати показало останнє опитування Центру досліджень громадської думки (CBOS), передає Польське радіо.

Як зазначається, у грудні кількість поляків, які вважають війну РФ проти України небезпекою зросла до 78%, на думку 18% респондентів, війна не загрожує Польщі.

Тим часом 43% опитаних переконані, що війна не пошириться на інші країні. Іншу думку з цього приводу мають 29% респондентів.

На думку 73% учасників опитування, Польща може розраховувати на союзників у захисті своїх кордонів, а 20% не мають такої впевненості.

Майже половина поляків (49%) вважають відповідними дії НАТО стосовно України в контексті російської агресії. Натомість 36% назвали їх занадто обережними, і лише 4% - надмірними.

Переважна більшість опитаних (79%) вважає, що Польща повинна приймати біженців з України, 15% виступають проти цього.

Водночас 52% респондентів заявили, що вони або рідні надають допомогу Україні. На думку 64% польська допомога Україні є достатньою, 29% вважають її занадто великою, а 3% - дуже малою.

Опитування було проведено з 28 листопада до 11 грудня, воно охопило 1018 дорослих жителів Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща збільшила протяжність електронного бар'єра на кордоні з Білоруссю

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити